Voetbalschool Uden
   
 

Nieuwste fotos

Geplaatst op 14/05/2009 door Voetbal International

Elke speler is beter te maken, ook op dit niveau

Elke speler is beter te maken, ook op dit niveau. Dit is de leus van René Meulensteen, veldtrainer van Manchester United.

Als Manchester United vanavond winnaar wordt van de Champions League is Edwin van der Sar niet de enige Nederlander die deel uitmaakt van het succes. Ren√© Meulensteen (45) is als eerste veldtrainer de rechterhand van Sir Alex Ferguson. VI reisde naar Manchester voor een interview met Meulensteen. Hij geeft niet alleen inzicht in de glorietocht van United, maar wijst de weg voor alle clubs : continu√Įteit en stabiliteit.

Paul Scholes loopt om tien voor elf het trainingsveld op. Hij is de eerste. Niet kort daarna volgt Gary Neville met Ryan Giggs. Ren√© Meulensteen staat al twintig minuten op het veld om de training voor te breiden. Daarna volgen de keepers Edwin van de Sar en Tomasz Kuszczak, die de grote groep voorgaan. Merkwaardig, de oudjes die alles al hebben gewonnen tonen zich het gretigst en het meest betrokken. Dezelfde conclusie kan 's middags in het spelershome worden getrokken. Sir Alex Ferguson heeft iedere speler de vrijheid gegeven om na de training te doen wat hij wil. Dimitar Berbatov is de eerste die na de training van het veld afloopt, zich snel doucht en met zijn bolide het trainingscentrum Carrington afscheurt. Terwijl Berbatov waarschijnlijk al thuis op de bank zit, schuift Gary Neville in de kantine van het trainingscentrum aan bij Ryan Giggs en Paul Scholes. Ze zijn de enige spelers die zich tussen de andere werknemers van Manchester United laten zien. Giggs leest met een glimlach. Als de verslaggever van VI wijst op de bevlogen rol van de routiniers, volgt er een begrijpend knikje van Ren√© Meulensteen. "Dat is nou het geheim van deze club", legt de Nederlander uit. "Ik kijk soms met verbazing naar hoe het bij andere clubs werkt. Elk jaar een nieuwe trainer, een nieuwe technisch directeur en dus ook ieder seizoen een andere kleedkamer. Tja, dan kun je een paar jaar succes hebben, maar een seizoen later kan dat weer afgelopen zijn. Deze club heeft twee elementen die veel andere clubs missen : continu√Įteit en stabiliteit. Als je al √©√©n van deze factoren mist, wordt het al een probleem, dan wordt succes echt iets incidenteels. En als je ze allebei mist zul je niets bereiken". Die continu√Įteit en stabiliteit worden gecre√ęerd door Sir Alex Ferguson en in de kleedkamer bewaakt door de routiniers. Meulensteen : "Sir Alex Ferguson waarborgt de continu√Įteit door mee te groeien met de veranderingen door de jaren heen. Hoe kan iemand zo lang blijven zitten en succes hebben ? Hij heeft nog steeds dezelfde drive en determination om succes te boeken. Dat is de motor. En hij heeft de gave zich aan te passen. Hij is niet dezelfde manager van twintig jaar geleden, of tien of zelfs vijf jaar geleden".

Manchester United won in 1999 de Champions League in een klassieke 4-4-2 formatie. Vorig jaar was United een ploeg met aanvallers die steeds van positie wisselden. Ferguson is dus niet vast komen te zitten in een oude succesformule.

"Wat zeggen ze ook al weer in de financi√ęle wereld : resultaten uit het verleden geven geen garantie voor toekomstige investeringen.... Je kunt niet steeds hetzelfde blijven doen, want dan werkt het op den duur niet meer. De uitgangspunten zijn nooit veranderd : positief aanvallend spelen, druk zetten... Daar zorgt Ferguson voor, dat bewaakt hij. En verder heeft Ferguson de kwaliteit om de juiste mensen om zich heen te verzamelen, ze desnoods toe te voegen of te vervangen. Hij kan daarom ook vrij gemakkelijk delegeren. Hij weet gewoon dat bepaalde zaken goed zullen worden uitgevoerd. Hij is ook niet bang om harde beslissingen te nemen. Hij zal keihard ingrijpen wanneer iemand de stabiliteit van de groep in gevaar brengt".

Over welke facetten moet een topelftal beschikken ?

"Ten eerste moet je topspelers in huis hebben. Wij hebben dat en enkele zijn zelfs van wereldklasse. Ryan Giggs is al 35 jaar, maar heeft dit seizoen ook prestaties van wereldklasse laten zien. Als alles loopt bij Paul Scholes dan is er geen betere speler die ballen over veertig, vijftig meter neerlegt. Verder heb je Cristiano Ronaldo, Nemanja Vidic... Edwin van der Sar is als oude wijn, hij wordt steeds beter. Edwin is zich heel bewust van alles, hij wil als geen ander voorkomen dat hij te lang doorgaat, maar hij is op en top fit, hij traint goed en hij heeft een heel goede rustige uitstraling naar die achterhoede. Dat is een enorme kwaliteit die je op top niveau nodig hebt. Dat is één. Het tweede is dat de ploeg bereid moet zijn hard te werken. Daarvoor moet je fit zijn".

Maar hoe behouden spelers die alles al gewonnen hebben met al die miljoenen op de bank toch hun honger ?

"Dat is niet te vergelijken. Bij Brondby denken ze dat ze keihard werken, maar het is een verschil van dag en nacht met wat ik hier in Manchester zie. Hier presteren deze spelers al jaren top en het gaat ook nog gepaard met een enorme bescheidenheid. Er is geen spoor van arrogantie, ook niet na het winnen van zoveel prijzen. Ik vraag het wel eens aan Giggs : hoe kan jij dit allemaal nog steeds opbrengen ? Nou, omdat hij er dus nog meer van geniet dan vroeger. Het is gewoon de passie voor het spel. Hij is het allemaal veel bewuster aan het beleven. Als jonge jongen beleef je het in een roes, maar hij geniet er echt van omdat hij weet dat het bijzonder is. Daarom traint hij met volle overgave, hij weet precies wat er wordt gevraagd om top te zijn. Die mentaliteit zit er ook helemaal ingebakken. Sir Alex Ferguson draagt dat ook altijd uit : wat er op de training gebeurt, manifesteert zich op het veld. Zowel in goede als slechte dingen. Dat is een kernwaarde die Ferguson erin heeft gebracht in deze club : als er getraind wordt, wordt er goed en hard getraind".

Terwijl je juist zou denken dat je het met zoveel wedstrijden rustig aan moet doen op de trainingen?

"Je moet de kwaliteit en de intensiteit koppelen. Je hoeft niet altijd lang te trainen. Dat is toch allemaal te controleren? We trainen niet voor niets allemaal met hartslagmeters, we kijken hoe veel en vaak de spelers boven 85 procent van de maximale hartslag zitten. We gaan de spelers echt niet over de kling jagen. Het is heel simpel. Als veldtrainer vraag je vooraf welke intensiteit de training moet hebben. Dan zijn er zes mogelijkheden. 1. Herstel. 2. Actief Herstel. 3. Medium. En zo ga je door naar niveau 6 als de maximale intensiteit. Ik vraag aan de wetenschappelijke en medische afdeling waar ik tussen moet gaan zitten. Ik bouw er dan wel een vorm omheen waar inzit wat ik er technische en tactisch uit wil hebben en dat tegelijkertijd fysiek verantwoord is. Die wisselwerking is uitstekend. Ga maar na : we zitten in de eindfase en iedereen is fit. Op Rio Ferdinand na dan. Dat is is wat je nodig hebt voor het winnen van grote prijzen aan het eind van het seizoen! Je moet zorgen dat je iedereen fit hebt".

Liverpool-manager Rafael Benitez rouleerde in het verleden al vanaf de start van de competitie. Hij heeft het dit seizoen wat meer afgezworen.

"Wij hebben dit seizoen in al die wedstrijden niet één keer dezelfde opstelling gehanteerd als de wedstrijd daarvoor. Niet één keer! En ga maar eens na hoeveel jonge spelers dit seizoen hun debuut hebben gemaakt. Soms kijk je wat verder vooruit, maar vaak bekijk je dat ook per wedstrijd. Je kijkt naar de analyse van de tegenstander, stelt vast wat je daartegen nodig hebt en welke speler in de selectie dat het best kan invullen. En ook dat is weer afhankelijk van hoe de speler zich op dat moment voelt... Het is iedere keer een puzzel".

De eerste twee elementen die de basis vormen voor het succes zijn stabiliteit en continu√Įteit. Wat is punt 3?

"Teamwork. Zijn de spelers bereid voor elkaar te werken. Een slechte teamspirit kan heel negatief werken op de prestaties. Punt 4 is tactiek of gameplan. Dan moet je in eerste instantie niet eens denken aan 4-4-2 of 4-3-3, maar aan de intentie van spelen. Hoe wil je aanvallen, waar wil je verdedigen? Op eigen helft, tien meter over de middenlijn of twintig? Wat is de ruimte tussen de verdedigers en de diepste aanvaller? Laat je je eerst inzakken om ruimte te kweken voor je aanvallers? Goede ploegen maken het verschil door iedere keer op tactisch gebied de juiste accenten te leggen. Tegen Arsenaal en Porto speelden we bijvoorbeeld met Ronaldo in de spits om de centrale verdedigers te dwingen om meer op te schuiven. Op dat moment moeten de twee backs ook wel en ontstaat er voor onze links- en rechtsbuiten ruimte achter de defensie. Als je bijvoorbeeld speelt met Berbatov die de bal daar altijd in de voeten vraagt cre√ęer je geen ruimte, dan lopen sommige ploegen alleen maar achteruit waardoor je alleen nog maar met een stormloop bezig bent. Dus het hangt allemaal af van de tegenstander en de kwaliteiten die je zelf in huis hebt. Goed, en dan kom je tot punt 5: winnaarsmentaliteit. Dat is net iets anders dan hard werken en teamwork".

De laatste tien procent die vaak het verschil maakt tussen winst en verlies.

"Precies. Waarom is Ryan Giggs nog steeds zo goed. Waarom wil hij die titel ook nog voor de twaalfde keer winnen. How much do you want it? Ben je nog steeds bereid om jezelf pijn te doen om er alles uit te halen, om die ene topprestatie te leveren? En dat moet je niet vertalen in blinde ambitie, juist niet. Een van de kernwaarden bij United is juist dat we ook bij de achterstand nog in de taak blijven voetballen. Juist dan moet je de discipline kunnen opbrengen om alles te doen wat nodig is om het verschil te maken. Nooit in paniek raken. Juist daarin zijn de routiniers zo belangrijk. Die hebben het al eerder meegemaakt, die weten wat er nodig is. Altijd op zoek blijven naar de kwaliteit dat het verschil kan maken. Dat heeft niets met geluk te maken".

En punt 6?

"Scorend vermogen. Je moet doelpuntenmakers in je ploeg hebben en je moet het zo neerzetten dat ze die kwaliteit optimaal kunnen gebruiken. Vorig seizoen maakten we bijvoorbeeld veel te weinig doelpunten uit corners. Uit de analyse bleek dat we daarin te weinig structuur hadden. Dat hebben we nu verbeterd. Dan ga je kijken wie de beste man is om die corners te nemen. In principe is dat Ryan Giggs, die heeft de beste en meest constante trap. Daarna ga je beoordelen wie de beste koppers zijn en ook hoe de tegenstander verdedigt. Zetten ze iemand bij de paal of laten ze die vrij zodat ze kwetsbaar zijn. Dat geef je dan weer mee aan Giggs die de bal net zo makkelijk bij de eerste als tweede paal neerlegt. Dat doe je allemaal heel gericht en we hebben nu tien keer meer gescoord uit hoekschoppen. Dat kan net het verschil maken tussen winst en verlies. Dat zijn dingen waarnaar we voortdurend kijken bij United. Je moet proberen zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten".

René Meulensteen is in Manchester inmiddels een autoriteit. Bij de grootste en één van de beroemdste clubs van de wereld. In het trainingscentrum komt de medische staf verslag uitbrengen bij Meulensteen over de stand van zaken, hij wordt door iedereen aangeklampt en kent ook iedereen. Op Carrington is de eerste veldtrainer een uiterst belangrijk persoon. Hoe is het mogelijk dat René Meulensteen een onbekende is in Nederland? Hij begon ooit op achttienjarige leeftijd bij zijn plaatselijke vereniging VIOS'38 uit Beugen waar hij zelf ook speelde. Daarna vertrok hij naar Volharding in Vierlingsbeek en ging vervolgens in de Hoofdklasse spelen bij De Treffers uit Groesbeek, waarmee hij in 1991 de algehele amateurtitel veroverde. Hij kreeg zijn grote kans als trainer toen Wiel Coerver hem als assistent meenam naar Qatar. Meulensteen werkte vier jaar lang intensief samen met de opleidingsgoeroe en uiteindelijk boekte hij in het Midden-Oosten zijn eerste aansprekende successen. Samen met Wim Suurbier veroverde hij daar als hoofdtrainer met Al-Etehad de Arab Cup en de H.H. Apparent Cup. Tijdens één van de vele demonstraties en clinics die hij verzorgde, werd hij ontdekt door Sir Alex Ferguson en in 2001 gevraagd om bij United in de opleiding te komen werken. Door Meulensteens achtergrond met Wiel Coerver en zijn kwaliteit om die visie te integreren in de academie, zag Ferguson in de Nederlander de persoon bij uitstek die de sterren van morgen kon opleiden. Zes jaar later heeft Sir Alex Ferguson de Nederlander zelfs doorgeschoven naar het eerste elftal. Meulensteen : "En ook op het allerhoogste niveau is nog winst te halen. Elke speler is beter te maken. Op dit hoge niveau kijk je naar natuurlijk anders naar spelers dan in de jeugd. Specifieker. Welke positie speelt iemand, hoe oud is hij. Neem verdedigers als Wes Brown, Gary Neville, John O'Shea. Soms gaat het het om simpel uitdraaien als je niet verder naar voren kunt. Details om het spel beter te kunnen verleggen. Met een middenvelder als Michael Carrick werk je weer aan andere dingen. Hij is iemand die met zijn dieptepass de aanvallers aan het werk zet. Dan zul je ook de hoeken die hij bespeelt moeten kunnen veranderen. Met Michael ben ik daarmee heel intensief bezig geweest".

Hoe gaat dat precies in zijn werk?

"Je zult hem eerst moeten overtuigen dat hij een betere speler kan worden als hij daarmee aan de gang gaat. Dat is minder eenvoudig dan mensen denken. De meeste spelers weten vaak namelijk helemaal niet hoe ze in elkaar zitten. Die hebben een heel ander beeld van zichzelf. Daarom moet je eerst een soort van audiovisuele röntgenfoto maken. aan Michael heb ik bijvoorbeeld gevraagd : Wat vind jij de beste spelers van de wereld op jouw positie? Waarom is die speler beter dan jij? Daarna ga je dat bijvoorbeeld ontleden. Op fysieke kwaliteiten, tactische, technische en mentale kwaliteiten. En dan ga je vergelijken. Michael noemde Zinedine Zidane, dus dan heb je het snel over de technische kwaliteiten. Zidane domineert in de één-tegen-één, dat doet hij met de moves, turns and tricks. Dan stelt ook Michael voor zichzelf vast dat hij zich op dat gebied zal moeten verbeteren. Dan laat je hem clips zien, beelden uit wedstrijden van zichzelf, waarin te zien is dat hij ééndimensionaal is. Dat er een betere voortzetting mogelijk was geweest, als hij in sommige situaties was weggedraaid. Dan reik je vijf, zes bewegingen aan, waaraan hij gaat werken en daarvan zal al snel blijken dat één of twee hem goed zullen liggen. Nou, daarna wordt het inslijpen. Eerst zonder weerstand en dat bouw je uiteindelijk uit naar weerstand bij een partijspel. Totdat hij het uiteindelijk allemaal zonder nadenken toepast in een wedstrijd. Op het moment dat zoiets eenmaal gebeurt, is hij een betere speler geworden. Uiteindelijk gaat het erom dat je als ploeg probeert zo onvoorspelbaar mogelijk te zijn. Dat zit opgesloten in een pakketje. Dat zijn de posities die je inneemt, de loopacties zonder bal, het snelle combinatiespel, het spel verleggen en de individuele actie. Die dingen kun je ook allemaal, afhankelijk van de positie invullen. Neem onze linksback Patrice Evra. Wat is zijn positie bij balbezit en balverlies, wat is zijn positie als de bal op links is of op rechts? Wat zijn de loopacties, binnendoor en buitenom? Met welke spelers zal hij over het algemeen combineren? Een middenvelder, buitenspeler of spits. Welke positie moet hij innemen bij het verleggen van het spel? En heeft hij een individuele actie nodig? Ja, soms wel! Zo kun je al die spelers in je selectie nalopen. Welke kwaliteiten hebben ze nodig en waar moeten ze aan werken?"

Maar heeft een ploeg die twee, drie keer in de week een wedstrijd speelt wel de tijd en ruimte om dit te doen?

"Ik vind het altijd zo'n dooddoener, wanneer mensen zeggen dat ze daar de tijd niet voor hebben. Wij zitten toch ook met dat probleem? Spelers, herstellen, spelen, herstellen... Maar we hebben ook een rotatiesysteem. En natuurlijk speelt de één meer dan de ander. Maar het gaat erom dat je de tijd zo optimaal mogelijk gebruikt. Met de spelers die je wel tot je beschikking hebt, train je dan in kleinere groepen. Juist dan kun je heel specifiek en heel goed werken. Juist in een half uur of veertig minuten individueel trainen kun je meer bereiken met die speler dan tijdens drie trainingen in teamverband".

Hoe vindt u het evenwicht tussen die individuele en collectieve trainingen?

"Je moet natuurlijk een goed technisch team hebben dat in staat is om dat allemaal goed op elkaar af te stemmen. We hebben een wetenschappelijk team dat allerlei testen uitvoert met bloed en de Omegawave om precies te kunnen aangeven hoe fit de spelers zijn. Dus dan weet je precies wat je kunt doen. En natuurlijk hebben we te maken met extra kwaliteit spelers. Je hebt natuurlijk niet veel tijd nodig om duidelijk te maken wat je tactisch en technisch van ze verlangt. Dus voor elke situatie in het veld geef je ze een aantal handvaten. Dat moet duidelijk zijn. En als ze dat niet uitvoeren.... Tja, dan is het een kwestie van : begrijp je het niet of wil je niet? Is het een ego-probleem of een mentaliteitskwestie? Maar goed, de spelers hebben het fantastisch ingevuld".

Hoe groot is het begeleidingsteam bij United?

"Ik denk toch al snel een man of zestien... Ga maar na: de coaches, het wetenschappelijk team, de medische ploeg, de analisten, masseurs, fysio's, de krachttrainer... Ik denk dat we de laatste twee jaar van tien naar zestien zijn gegroeid".

En wat zijn de verantwoordelijkheden van René Meulensteen in dat team?

"Toen ik terugkwam van Brondby zei de manager tegen me: "Eigenlijk komt het goed uit dat je weg bent geweest". Mijn hoofdtaak lag namelijk altijd in de Academy, de opleiding. Ik ben wel steeds meer bij het eerste elftal gaan werken, maar dat was omdat de spelers die ik zelf had opgeleid ook in die eerste selectie terechtkwamen. De manager zag meteen dat er winst viel te behalen, wanneer ik bij die eerste ploeg zou worden betrokken. Hij had er alleen moeite mee om me uit de opleiding te halen. Dat was geen probleem meer toen ik weg was geweest. Uiteindelijk is mijn betrokkenheid bij het eerste elftal steeds groter geworden, ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheid. Van individuele trainingen ging ik ook hele trainingen doen. Aan het begin van het seizoen vertrok Carlos Queiroz (inmiddels bondscoach van Portugal) en werd Mick Phelan assistent manager. En ik nam de positie van Phelan als veldtrainer bij de eerste selectie over. Ik moet zeggen dat we praten op basis van gelijkwaardigheid over het eerste elftal. Wie laten we spelen en waarom? Ferguson vraagt altijd je mening en die moet je geven, juist als die afwijkt. De manager heeft natuurlijk de eindverantwoordelijkheid, maar hij wil wel dat je hem uitdaagt. Mijn werkzaamheden liggen verder in het voorbereiden, uitvoeren en plannen van trainingen. Verder ook het bekijken en analyseren van de tegenstander en daar een tactische bespreking over houden. Je laat de ploeg wedstrijdbeelden zien en vertelt ze waar het om gaat. Verder ben je natuurlijk betrokken bij de wedstrijden. Je kijkt altijd met een bepaald oog naar duels: hoe staan we, hoe worden de taken uitgevoerd? Het gaat erom dat ik een antwoord heb als Ferguson me iets vraagt. Meestal heeft hij iets in zijn hoofd en zegt hij :"Wat denk je ervan?" Dan moet je wel een antwoord kunnen geven en ook goede argumenten hebben".

Waarom bent u eigenlijk in 2005 naar Brondby vertrokken? Net als iedere andere opleider koos je toch voor het grote werk.

"Uiteindelijk moet het verschil worden gemaakt op het hoogste niveau. Daarom was ik ook zo blij dat ik bij United de kans kreeg om met Ruud van Nistelrooy te werken. Ik kan in de jeugd wel met al die spelers aan de slag, maar het probleem was vaak dat op het hoogste niveau niet meer op die manier verder werd gewerkt. Ik had nu de kans om dat door te trekken. Bij United kreeg ik ook het reserve-elftal onder mijn hoede. Dat was al een ideale brug tussen de jeugd en het eerste elftal. Ik deed ook de individuele training bij het eerste elftal en ik wilde laten zien dat ik die ploeg ook volgens mijn visie kon laten spelen. Dat deze dingen ook het verschil konden maken. Met het tweede team liep dat ook uitstekend. We werden kampioen van Engeland en speelden fantastisch voetbal. Voor mij was dat de bevestiging dat het kon. In Qatar had ik dat ook al meegemaakt, ook daar kreeg ik de bevestiging dat het op het hoogste niveau eveneens werkte. Bij Brondby kreeg ik de kans om dat weer te laten zien?"

Wat was de les van vijf maanden Brondby?

"Ten eerste dat United voor mij meer betekende dan gewoon een club of een werkgever. Je mist pas iets als het er niet meer is. Na mijn vertrek uit Denemarken heb ik tegen Ferguson gezegd dat ik zijn loyaliteit wilde terugbetalen. Als jij vindt dat ik nog altijd iets kan betekenen voor United, dan ga ik ook nergens anders luisteren. Dan ga ik niet in op andere aanbiedingen en liggen touwtrekken. En zo is het ook gebeurd".

De negatieve ervaring bij Brondby heeft uw visie niet aangepast?

"Juist niet. Het heeft eigenlijk alles bevestigd. En ik heb inzicht gekregen in alle krachtenvelden die er zijn. De dingen die het steeds moeilijker maken voor een manager om succesvol te zijn".

Wat waren de pijnpunten?

"Nou ja, als je top wilt spelen en je doelstellingen wilt halen, heb je topspelers nodig. Die hadden we op bepaalde posities niet. Sommige spelers konden het niet meer opbrengen om hard te werken. Ik wilde bijvoorbeeld via een bepaald idee spelen, maar dat kon niet. De ene verdediger wilde niet met ruimte in zijn rug spelen, de andere middenvelder liet zijn man altijd lopen...noem maar op. Dat ging weer ten koste van de eenheid. Ik kon in elk geval nooit aan de doelstellingen voldoen. Daarom moest ik de keiharde conclusie trekken dat het een onbegonnen zaak was zolang de organisatie niet wilde doen wat ik voorstelde. Heel moeilijk, ook al omdat ik iemand ben die zich ergens in vastbijt".

Het vloekte dus met alles wat u gewend was bij United?

"Dan kom je weer terug bij die twee woorden: continu√Įteit en stabiliteit. Wat er hier ook gezegd en geschreven wordt: daar wordt de manager niet koud of warm van. Dat zie je bijvoorbeeld ook terug in de commentaren als we even niet bovenaan staan. Als we in januari op vijf punten van de kop staan komt alles goed. Als we er in maart dichtbij staan, zit alles goed. Ferguson is er een meester in om de spanning weg te halen".

Edwin van der Sar noemde het huidige Manchester United de beste ploeg waarin hij ooit heeft gespeeld.

"Het is een fantastische mix van routine en volwassen spelers die al wat hebben gewonnen, maar nog steeds beter worden. Dan moet je bij de eerste groep denken aan Edwin van der Sar en bij de tweede groep aan spelers als Darren Fletcher en John O'Shea. Buitenstaanders hebben geen idee hoe belangrijk zij zijn. John O'Shea heeft overal in de defensie gespeeld en het altijd uitstekend gedaan. Darren Fletcher is iemand die goed kan vastzetten en vooruit verdedigen. Hem zullen we zeker missen in de finale van de Champions League. Maar ook Nemanja Vidic, Patrice Evra en Michael Carrick zijn allemaal enorm vooruit gegaan. En we hebben een wereldtopper als Cristiano Ronaldo. Hij heeft even een terugslag gehad met die verhalen over een transfer naar Real Madrid, maar is wel een op en top professional die weer in topvorm is. Iemand die enorm gedreven is om continu de beste te zijn. Ik kan me wel voorstellen dat Edwin dat zegt".

Bovendien zijn jullie inmiddels in staat om in de voorhoede zeer goed te vari√ęren in speelstijl. Het maakt United uiterst onvoorspelbaar en moeilijk te bestrijden.

"Als je drie beweeglijke spelers hebt en daarachter twee diepgaande middenvelders, dan heb je al vijf lopende mensen...pff... De manager gebruikt altijd drie kernwoorden: power, speed en penetration. Kracht, snelheid en diepgang. Als je het alle drie hebt in je aanvallende spel, dan ben je nauwelijks af te stoppen. En daar streef je natuurlijk wel naar. En dat zit niet in een speelwijze, dat is slechts een middel. Bij het verdedigen gaat het om druk op de bal en de ruimtes klein maken en bij aanvallen om juist ruimtes te cre√ęren en er zo snel mogelijk doorheen te spelen. En als dat niet kan, dan moet je eromheen en het spel verleggen. Spelers moeten zich dan afvragen: moet ik in de bal komen of moet ik weglopen?"

Waarom is Cristiano Ronaldo de beste speler van de wereld?

"Toen hij op zeventienjarige leeftijd kwam, had hij vooral zijn actie. Maar hij wist eigenlijk niet waarom hij het deed, hij was onvoorspelbaar. Hij wilde vooral opvallen met zijn bewegingen, meer niet. Daar ging het hem om. Er is hier heel hard gewerkt om hem bewuster te maken. Wanneer moet je die actie doen en hoe zorg je ervoor dat je uit je specialiteit het optimale rendement haalt? Je moet het niet afleren, maar juist uitbouwen en verbeteren. We zijn bijvoorbeeld heel veel bezig geweest met zijn positie. Hij wil altijd de held uithangen, maar daardoor kwam hij altijd in de bal. Het gevolg was dat hij vier man moest passeren voordat hij bij het doel was. Dus we hebben hem laten inzien dat hij vaak moest wegblijven om pas in de eindfase de bal te vragen. En soms ook in de diepte. Dan hoef je nog maar één man uit te spelen. Hij heeft er de kracht en de snelheid voor. En nu moet hij de volgende stap zetten in zijn ontwikkeling. Hij moet nu net als Ryan Giggs worden, dus vooral in teamverband gaan denken. Ik moet wij worden".

Hij werkt keihard op de training.

"Altijd. Altijd! Hij is echt een superprof. Kijk eens naar zijn lichaam, hij is superman. En vergeet één ding niet: hij is nooit geblesseerd. Dat mag je ook niet uitvlakken. In al die jaren heeft hij alleen in het begin van dit seizoen een paar duels gemist door een enkelblessure. Dat is alles".

Wilt u ooit nog eens op eigen benen staan?

"Zeg nooit nooit. Maar deze positie ga ik daar echt niet voor opgeven. Zeker niet zo lang Alex Ferguson hier zit. Het is niet alleen een voorrecht om met zo iemand te mogen samenwerken, maar daarnaast loopt het als klokwerk. Hij geeft me alle ruimte om mee te doen in dat groepsproces. Ik doe in feite precies wat een hoofdtrainer doet, alleen heeft de manager de beslissingsbevoegdheid en de verantwoordelijkheid. Dat is natuurlijk heel lekker, ik heb niet dat gezeik van de media aan mijn kop. Waar zou ik het beter kunnen krijgen?"

Heb je niets meer met Nederland?

"Dat ook weer niet. Ik werk samen met Sportpartners waarvoor ik elk jaar een trainerscursus verzorg en ben verder ook betrokken bij de nationale techniekkampioenschappen die door Sportpartners worden gehouden. Dat is mijn manier om toch wat terug te doen voor het voetbal in Nederland. Die cursus geef ik niet voor die trainers, maar voor de kinderen aan wie ze later training zullen geven".

De KNVB was nooit zo blij met die cursus en hen die zich opgeven?

"Tja, ik heb me altijd ver gehouden van dat soort discussies. Het is toch te gek dat anno 2009 mensen niet zelf mogen bepalen aan welke cursus ze willen deelnemen en wat goed voor ze is? Moet ik mezelf nog gaan bewijzen of verdedigen? Ik heb me helemaal van onder af opgewerkt en kan me met alle niveaus identificeren. Ik heb gewerkt bij VIOS'38 en zit nu bij de grootste club van de wereld. ik heb het ene na het andere jeugdelftal getraind in Nederland in alle mogelijke jeugdklassen en verder ook gewerkt in Qatar. Mensen die bij mij op de cursus komen moeten bij mij ook niet aankomen met : Jij hebt makkelijk praten want jij werkt met Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney... Nee! Ik weet precies wat jij bedoelt, want ik heb op alle niveaus gewerkt. Ik heb ook altijd het licht aan- en uitgedaan, en in de struiken naar ballen lopen zoeken".