Voetbalschool Uden
   
 

Geplaatst op 09/05/2009 door Sportpartners

Voetbalconditie & Herstel Module 2

Voetbalconditie & Herstel Module 2. Bij de opleiding Voetbalconditie & Herstel op het NSC in Papendal hebben Eric van Gogh (hoofdtrainer VOW / Hobij), Joris van Heugten (Best Vooruit) en Peter van de Ven de 2e module (hoofdklasse amateur niveau) succesvol afgerond.

Deze module bestond uit de volgende onderdelen: (start)snelheidstraining, conditionele mogelijkheden voor 14-18 jarige spelers, voedingsleer en suppletie, revalidatietraining bij voetballers en circuittrainingen.

De 3e en tevens laatste module (kennisniveau hoofdklasse en professioneel niveau) start vanaf 23 mei en eindigt op 21 november 2009 waar het uiteindelijke examen wordt afgenomen. Joris van Heugten en Eric van Gogh starten tevens op 16 juni met de Meulensteen 3-daagse. RenĂ© Meulensteen is anno 2009 de veldtrainer/techniektrainer bij het eerste elftal van Manchester United. RenĂ© Meulensteen ziet echter de ervaring van het werken met Wiel Coerver als zijn grootste meerwaarde daar hij in de ogen van RenĂ© de essentie van het voetbal, en de vertaling naar het trainingsveld als geen ander heeft weten te maken. Door de jaren heen heeft RenĂ© Meulensteen dit op zijn manier structureel omgezet en vertaald naar heldere en werkbare trainings en managementmodellen. Vele toptrainers uit de gehele wereld roemen RenĂ© Meulensteens werkwijze daar hij de vertaling van Wiel Coerver ‘handen en voeten’ heeft gegeven middels een opleidingsmodel dat voor ieder niveau bruikbaar blijkt. Marcel Lucassen (techniektrainer Hoffenheim en docent bij RenĂ© Meulensteen Academy) overhandigt certificaat aan Eric van Gogh.