Voetbalschool Uden
   
 

Geplaatst op 27/10/2010 door Erpse Krant

Wil Janssen op stage bij Manchester United

Wil Janssen op stage bij Manchester United. Wil Janssen, hoofdtrainer van de voetbalselectie van Boerdonk, was samen met Eric van Gogh vier dagen te gast bij Manchester United.

Hoe zijn jullie hiervoor in aanmerking gekomen?

Wil Janssen, hoofdtrainer van de voetbalselectie van Boerdonk, was vorige week samen met Eric van Gogh, hoofdtrainer van VOW, vier dagen te gast bij Manchester United. Zij waren daarvoor uitgenodigd door René Meulensteen, trainer van de hoofdmacht van Manchester United en de rechterhand van manager Sir Alex Ferguson. De redactie van deze krant zocht deze week contact met hem op om terug te blikken op zijn avontuur.

Wil, dit was natuurlijk een hele bijzondere ervaring. Hoe zijn jullie hiervoor in aanmerking gekomen?
“Samen met Eric van Gogh leid ik een voetbalschool in Uden. De manier van trainen op deze school is gebaseerd op de trainingsmethode van René Meulensteen. Voordat we met de voetbalschool begonnen heeft Eric een cursus van Meulensteen gehad. Hij heeft contact met hem onderhouden. Op een gegeven moment hebben we de stoute schoenen aangetrokken en hem per mail gevraagd of we niet eens een training bij mochten wonen. We kregen een positieve reactie terug. Hartstikke leuk natuurlijk.”

Wat stond er allemaal op het programma tijdens deze dagen?
“We hebben een rondleiding gehad van Meulensteen op het trainingscomplex en verschillende trainingen van jeugdteams meegemaakt. Al deze jeugdteams van Manchester United trainen volgens de methode van René Meulensteen. Daarnaast hebben we ook een training van het eerste elftal mogen aanschouwen. Zo stonden wij, een paar eenvoudige trainers uit Brabant, opeens op enkele meters afstand van sterren als Paul Scholes en Rio Ferdinand.” “Verder hebben we de Champions-league wedstrijd Manchester United – Bursaspor in het stadion bijgewoond. Dankzij René hadden we een prachtig plekje aan de rand van het veld. En omdat we toch in Manchester waren hebben we ook een ‘tourtje Manchester City’ gedaan, de andere grote club uit Manchester. Daar hebben we natuurlijk het nieuwe stadion bezocht. En omdat we toch in Engeland waren, hebben we op de terugweg nog Liverpool aangedaan. Daar hebben we het stadion Anfield, van Liverpool FC, bezocht.”

Heb je nog een leuke anekdote?
“Toen wij in Manchester waren, was er veel gedoe rondom Wayne Rooney. Hij had gedreigd de club te verlaten. Op de dag dat wij de training van het eerste elftal gingen bekijken, had Rooney een gesprek met Ferguson. Er was die dag dan ook enorm veel Engelse pers rondom het complex. Die mocht het complex niet op. Toen wij arriveerden en zomaar naar binnen gingen, stortte de hele pers zich bovenop ons. Dat viel ze toch even tegen toen ik zei dat ik de trainer van Boerdonk was.

” En wat je gezien en geleerd hebt… gaan we dat terugzien bij Boerdonk 1?
“Uiteraard. Ik heb wel gezien dat het verschil in niveau tussen Boerdonk en Manchester niet zo heel groot is … Nee, even serieus: het doel van de trip was om de manier van werken van René Meulensteen in de praktijk te zien. Dat doel hebben we bereikt. Met wat we hebben geleerd, kunnen we in onze school aan de slag. En natuurlijk ga ik de jongens in Boerdonk een keer dezelfde training geven als die ik in Manchester heb gezien. Maar of we daarna net zo spelen als Manchester …”