Voetbalschool Uden
   
 

Geplaatst op 09/06/2011 door Voetbalschool Uden

Meulensteen 2-daagse succesvol afgerond

Eric van Gogh heeft met succes de 2-daagse opleiding techniektraining van René Meulensteen succesvol afgerond.

Na de geweldige Meulensteen 3-daagse van twee jaar geleden, had ik al vrij snel besloten mocht er een vervolg op komen dat ik zeker weer van de partij zou zijn. Afgelopen week was het dan ook weer zover. En net zoals twee jaar geleden was het weer genieten. René Meulensteen zorgde ervoor dat er op een prettige interactieve manier cursus werd gegeven. De opbouw was duidelijk en het theoretische deel sloot naadloos aan bij de praktijk . Het theoretische stuk werd goed opgebouwd en gaf duidelijk aan waar de kernpunten lagen.

Deze opleiding vond plaats op 7 en 8 juni 2011 o.l.v. René Meulensteen op sportpark VVO Velp te Velp. Op deze vervolgcursus van de driedaagse (hoe train je het verschil) werd nog meer gedetailleerd ingegaan op het domineren van voetbalsituaties. Dit werd kort theoretisch onderbouwd worden. Echter het merendeel van de cursus bestond uit de praktijk. René Meulensteen vertaalde op zijn eigen wijze de theorie naar de praktijk. Jose Morais (foto links), de assistent van José Mourinho van Real Madrid en Chaled Malekyar (foto rechts) van FC Köln volgde deze opleiding ook.

Er werd dus dieper in gegaan op de 1 tegen 1 situatie gerelateerd aan 11 tegen 11. De 1 tegen 1 werd positie specifiek behandeld! Daarnaast werd er meer aandacht geschonken aan het coachen van de 1 tegen 1 in diverse spelvormen, wedstrijd- en competitievormen leidend tot 11 tegen 11!

De trainingen van René waren weer van een uitstekend niveau en zeer leerzaam en verveelde geen moment. Met dit soort trainingen kun je van iedere speler een betere speler maken (op elk niveau). De tips , uitleg en visie is voor mij een aanvulling op de eerder gedane cursus van René waar ik bij Voetbalschool Uden al heel veel resultaat bereikt heb. Ik heb veel cursussen bijgewoond en het is wat mij betreft met afstand de beste cursus op voetbalgebied die ik ooit gevolgd heb.