Voetbalschool Uden
   
 

Geplaatst op 26/02/2012 door Voetbalschool Uden

VU blijft ambitieus en vooruitstrevend

Voetbalschool Uden blijft ambitieus en vooruitstrevend in 3e seizoen en staat garant voor kwaliteit in techniektrainingen. VU steek veel energie in de trainingen en blijven zich continu door ontwikkelen.

Voetbalschool Uden is woensdag 15 en vrijdag 17 februari gestart met alweer hun  zesde achtereenvolgende module (3e seizoen). Voetbalschool Uden staat inmiddels garant voor kwaliteit in techniektrainingen voor jonge voetballers en keepers.Het was dan ook niet verwonderlijk dat het maximum aantal deelnemers van 125 spelers erg snel bereikt was. Helaas heeft de VU een aantal spelers teleur moeten stellen omdat de groepen anders te groot zouden worden. In september 2012 start de volgende module waarvoor reeds nu kan worden ingeschreven. Wees dus niet te laat met inschrijven, dan ben je zeker van deelname.


Het trainerscorps van de VU steekt veel energie in de trainingen en blijven zich continu door ontwikkelen. Zo is reeds twee keer een delegatie van VU naar Manchester United geweest voor een studiebezoek aan Rene Meulensteen. Wil Janssen en Eric van Gogh beamen als trainers van het eerste uur gegroeid te zijn in hun ontwikkeling waardoor hun enthousiasme en ambitie alleen maar is toegenomen. Wil Janssen: "Wij begrijpen maar al te goed dat er behoefte is aan specifieke techniektraining. Wij zijn echte voetbalbeesten. Als we niet aan het werk zijn, zijn we altijd met voetbal bezig. Ook de trainersstaf is behoorlijk uitgebreid. Met Tom Jacobs (keeper UDI'19 I), André Verhoeven (trainer SDDL), Erwin Danen (Techniektrainer), Piet Bressers (Jeugdcoördinator FC de Rakt), Riny Lange (Techniektrainer en PSV scout) en Arnold Lukassen (keeperstrainer) zijn we in de breedte ook behoorlijk gegroeid". De grootste  inspiratiebron van Eric van Gogh is en blijft René Meulensteen (veldtrainer Manchester United). Eric van Gogh: "René is een genie. Die cursussen van hem zijn geniaal, elk woord wat hij loslaat is raak voor ons. Eigenlijk zou je alles moeten opnemen als je met hem aan het praten bent. René Meulensteen heeft een prachtige analyse gemaakt over het voetbalspelletje en baseert daar zijn trainingen ook op.  Leuzen als "Train wat je wil trainen" en " Een voetbalwedstrijd bestaat uit zo'n 90% uit passen, voorzetten en het schot. 10% bestaat uit 1:1 duels. De spitsen zien daarin een andere verhouding : 50% : 50%. Ga vanuit dit perspectief dan ook trainen". Een andere " Door veel schijnbewegingen te maken zoals Nani en Ronaldo kan er zonder problemen een voorzet vanaf de flank gegeven worden". Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Je snap natuurlijk wel dat ik heel wat anders naar voetbal ben gaan kijken. Ik heb ook heel wat oefenstof meegekregen vanuit de 2- en 3 daagse opleidingen van René Meulensteen zelf. Ik kijk ernaar en ontwikkel vanuit die vormen onze eigen oefeningen. Door de jaren heen zijn onze trainingen er dan ook heel anders uit gaan zien".

Ook de keepers afdeling van Arnold Lukassen draait inmiddels op volle toeren. Arnold is op en top gedreven en maakt elke keeper beter. Samen met z'n assistenten Niek Antonidus, Jasper Bergmans en Bram Rijkers sleutelen ze aan de getalenteerde keepers uit onze regio. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn manier van opleiden ook de keepers beter maakt.

Daar waar eerst techniek onze belangrijkste aandachtspunt was besteden we nu ook veel aandacht aan het doorbewegen en de omschakeling. Elke speler proberen we nu mentaal te scholen om juist ook in de omschakeling het verschil te maken. De Masterclass (12+ groep en vergevorderde spelers -12) wordt ook steeds groter. Nu hebben we een groep van 18 spelers waar we individueel specifiek mee kunnen gaan werken. Deze spelers krijgen positiespecifieke oefenvormen waar ze direct zaterdags mee aan de slag kunnen. Wij hebben het idee dat wij de spelers net dat laatste zetje mee kunnen geven om op een hoger niveau te kunnen acteren. Wij richten ons op alle spelers, getalenteerd of minder getalenteerd, dat maakt voor ons niets uit. Er zijn op dit moment 4 spelers nog bij de voetbalschool van het eerste uur, Llyod van de Lockand, Stef van Berlo en Levi en David van Beek sluiten voor de 6e keer aan bij de nieuwe module. Juist bij deze spelers zien we heel duidelijk dat zij "Baas over de bal" zijn en dat zij alsmaar beter worden. Elke speler maken we beter. Voorwaarde is wel dat ze voor 100% gemotiveerd moeten zijn. Als je dan die drive bij die spelers ziet, dan genieten wij op en top. De vooruitzichten voor Voetbalschool Uden zijn goed. Iedereen is dik tevreden over onze activiteiten. Wij staan niet stil en blijven vernieuwend. In de maand mei staat onze jaarlijkse Profdag en het Voetbalschool Uden toernooi weer op het programma, dat wordt wederom een groot spektakel.