Voetbalschool Uden

Op vrijdag 18 oktober organiseren we voor de tweede keer een VU toernooi! Hier wat meer informatie voor de deelnemers die zich hebben opgegeven.

We werken tijdens dit toernooi met individuele winnaars. Het gaat dus niet alleen om een teamprestatie, maar ook om de eigen individuele inzet. Deze spelvorm is erg goed voor de technische vaardigheden van de spelers. Alle spelbedoelingen komen aan bod, iedereen is veel aan de bal en spelers zullen leren in een kleine ruimte tegen tegenstanders van gelijke leeftijd te scoren. Heel veel spelplezier dus.

ALGEMENE INFO
Het toernooi wordt gespeeld op het hoofdveld van FC Uden. Bij aankomst dienen alle spelers zich te melden bij het wedstrijdsecretariaat. Alle spelers en keepers dienen in hun Voetschool Uden kleding om 16.15 uur op het veld te staan. Het toernooi zal tot 20.00 uur duren.

INDELING VAN HET TOERNOOI
• Elke speler/keeper speelt 4 wedstrijdjes (6:6 of 8:8). Tussen de wedstrijden zit een 20 minuten pauze.
• We spelen 4 onderlinge toernooitjes in de categorie O8/O9, O10 en O11 en O12.
• Je speelt telkens in een ander team (A, B, C of D). Je rouleert dus in verschillende teams.
• Bij het wedstrijdsecretariaat staat je naam (op leeftijd) op de deelnemerslijst. Je ziet direct in welk team je gaat spelen en op welk tijdstip.
• Bij elke wedstrijd kun je zelf punten verdienen volgens onderstaande telling:
– Winst met je team: 15 punten plus het aantal gescoorde goals van jouw team.
– Gelijkspel: 10 punten plus het aantal gescoorde goals van jouw team.
– Verlies: 5 punten plus het aantal gescoorde goals van jouw team.

PUNTENTELLING
Stel: je speelt een keer mee met team A en wint met 2 – 0, dan krijg je 17 punten (15 voor de gewonnen wedstrijd en 2 voor de goals). Vervolgens speel je mee met team B en verliest met 3 – 1, je krijgt voor die wedstrijd 6 punten (5 voor de verloren wedstrijd en 1 voor de goal). Na twee wedstrijden heb je dus 23 punten (17 wedstrijd met team A en 6 met team B) verdiend. Zo gaat het steeds door.

Hopende jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en we zien jullie 18 oktober!

Delen