Voetbalschool Uden

Welke Voetbalschool Uden trainer/trainster maakte er ooit 42 doelpunten in één seizoen? Wie heeft een voetbalverleden bij NEC Nijmegen? Wie wil er ooit nog een duel uitvechten met Lieke Martens? En wie mag je midden in de nacht wakker maken om een paar nieuwe keepershandschoenen te kopen? De trainers van Voetbalschool Uden stellen zich graag aan jou voor!

Deze week stellen wij jou voor aan Eric van Gogh; oprichter van Voetbalschool Uden.

Achtergrond

Eric heeft zijn jonge voetbaljaren vooral doorgebracht bij UDI’19. Na de B-junioren vertrok hij naar de blauw-witten van FC de Rakt, waar hij vele jaren heeft gevoetbald in het eerste team. Eric is tot op de dag van vandaag nog steeds topscoorder daar, met een score van maar liefst 42 doelpunten in één seizoen. Later verkoos hij toch UDI’19 waarin hij samen met vrienden speelde.

Als trainer

Eric van Gogh startte in 2009 met Voetbalschool Uden nadat hij kennis maakte met de filosofie van René Meulensteen. Hij werd geïnspireerd door een cursus van Meulensteen die hij kreeg tijdens zijn opleiding in Manchester. Vervolgens besloot Eric om zich te focussen op het trainen van jonge voetballers, waarbij Voetbalschool Uden zich vooral focust op kwaliteit in trainen in een leeromgeving met veel plezier.

Zijn favoriete oefening bij Voetbalschool Uden zijn de partijvormen. “Deze vormen dwingen de spelers tot bepaalde acties en daarbij gaat het niveau van de spelers snel omhoog. Daar kan ik van genieten!” Zelf vond Eric de kopoefeningen vroeger minder leuk om te doen op de training. “Vroeger leerden we koppen met een zware bal; nou, dan leer je eerder ontwijken dan koppen!” zegt Eric. Tot slot is voor Eric een training pas geslaagd als iedereen plezier heeft gehad.

Op het veld

Het liefste voetbalt Eric op een wat natter veld en eet hij voor het voetballen een paar crackers. Zijn vaste positie was links buiten, waarbij hij een goed scorend vermogen had. Ook voor het nemen van penalty’s is Eric een goede aanwinst. “Het spelletje rondom het nemen van een penalty beheers ik als geen ander”, zegt van Gogh.

Voetbalvoorbeelden

Eric heeft zelf ook een voetbalvoorbeeld, namelijk Dennis Bergkamp. “Deze tweebenige aanvaller heeft een zeer mooie carrière gehad bij onder andere Ajax en Arsenal, maar iedereen kent natuurlijk ook het doelpunt (en daarbij het legendarische commentaar van Jack van Gelder) uit 1998 waarbij Dennis Bergkamp Oranje de halve finale in schiet van het WK!” Dit voetbalvoorbeeld is dus ook geen gekke keuze voor Eric, die zelf ook altijd voorin heeft gevoetbald.

“Als ik zelf nog eens een duel uit moet vechten op het veld, zou dat tegen Eef Kerkhof zijn. De achttienjarige middenveldster van SC Heereveen heeft vroeger ook getraind bij Voetbalschool Uden.”

Eric zou het liefst nog eens als trainer op het veld staan bij een jeugdteam van PSV, als zijn gekste dromen waar zouden kunnen worden!

Volgende week stellen wij jullie voor aan de volgende trainer van Voetbalschool Uden, namelijk Jorg Verhoeven. Tot dan!

Delen