Voetbalschool Uden

Welke Voetbalschool Uden trainer/trainster maakte er ooit 42 doelpunten in één seizoen? Wie heeft een voetbalverleden bij NEC Nijmegen? Wie wil er ooit nog een duel uitvechten met Lieke Martens? En wie mag je midden in de nacht wakker maken om een paar nieuwe keepershandschoenen te kopen? De trainers van Voetbalschool Uden stellen zich graag aan jou voor!

Deze week leer je Jorg Verhoeven kennen; één van de techniektrainers van Voetbalschool Uden.

Achtergrond

Jorg Verhoeven is 23 jaar oud en komt uit Uden. Zijn favoriete club in Nederland is Ajax en als we spreken over buitenlands voetbal kijkt hij graag naar Borussia Dortmund en FC Barcelona. Hij startte zijn voetbalcarrière bij UDI’19, heeft daarna een tijdje gevoetbald bij NEC Nijmegen, maar kwam daarna terug bij UDI’19. Momenteel speelt hij in het eerste elftal van FC de Rakt. Het liefste speelt hij voorin, links- of rechtsbuiten en als het kan, pikt hij nog een goaltje mee.

Als trainer

Naast zijn voetbalcarrière is Jorg ook al een tijdje trainer. In 2011 vroeg Eric van Gogh aan hem of hij het team wilde versterken bij Voetbalschool Uden. Daarnaast traint Jorg al enkele jaren de jeugd van UDI’19, waar hij op dit moment de trainer is van de JO15-2.

Het liefste traint hij op techniek. “Een goede techniek is erg belangrijk voor veel balcontrole en rust aan de bal”, aldus Jorg. Daarnaast vindt hij het heel leuk om te trainen op 1 tegen 1 duels. Daarentegen beleeft Jorg minder plezier aan conditietraining, vooral zonder bal. Jorg mist tijdens deze oefeningen de bal, want daar gaat het nou eenmaal om met voetbaltrainingen. “Maar het allerbelangrijkste is dat er plezier gemaakt wordt op een training en dat er veel geleerd wordt; dan is voor mij een training geslaagd”.

Op het veld

Het beste voetbalweer voor Jorg is als het van tevoren een beetje geregend heeft en niet al te warm is; dat zijn volgens Verhoeven de beste omstandigheden voor een wedstrijd. Zijn kwaliteiten liggen bij zijn trap en de techniek die hij goed beheerst. Hij hoopt nog een hoop doelpunten te mogen maken bij het eerste elftal van FC de Rakt. “Eric van Gogh heeft een record van 42 doelpunten staan in de competitie; dat wil ik graag verbreken!” Ook Eric van Gogh is zelf ook bang dat Jorg een goede kans maakt om zijn record te evenaren of misschien zelfs te verbeteren. 😉

Voetbalvoorbeelden

Het grote voorbeeld van Verhoeven is Lionel Messi. “Messi is één van de beste spelers op dit moment. Hij staat bekent om zijn goede techniek en zijn scorende vermogen.” Daarnaast zou Verhoeven zelf nog wel een duel willen uitvechten met Frenkie de Jong. “Frenkie is een speler die nu al een zeer mooie voetbalcarrière op zijn naam heeft staan, waar hij zowel met (zoals Messi, Virgil van Dijk) als tegen (zoals Ronaldo, Neuer en Reus) grote namen heeft mogen voetballen.”

Jorg leeft voor het voetballen en trainen; zelfs midden in de nacht mag je hem wakker maken om het veld op te gaan. Als hij ooit zou mogen kiezen waar hij trainer zou mogen zijn, kiest hij natuurlijk voor zijn geliefde Ajax.

Volgende week stellen wij jullie voor aan de volgende trainer van Voetbalschool Uden, namelijk Tom van de Burgt. Tot dan!

Delen