Voetbalschool Uden

Welke Voetbalschool Uden trainer/trainster maakte er ooit 42 doelpunten in één seizoen? Wie heeft een voetbalverleden bij NEC Nijmegen? Wie wil er ooit nog een duel uitvechten met Lieke Martens? En wie mag je midden in de nacht wakker maken om een paar nieuwe keepershandschoenen te kopen? De trainers van Voetbalschool Uden stellen zich graag aan jou voor!

Deze week leer Arnold Lukassen kennen; één van de keeperstrainers van Voetbalschool Uden.

Achtergrond

Arnold Lukassen is 59 jaar oud en woont in Zeeland. Hij is fanatiek supporter van Ajax en leeft helemaal voor deze Amsterdamse grootmacht. Toen Lukassen nog zelf voetbalde, was hij keeper. Bij Festilent 1 heeft hij dertien jaar onder de lat gestaan en sinds 1985 geeft hij al keeperstraining aan jeugd en senioren.

Als trainer

Lukassen is een ervaren keeperstrainer; hij geeft inmiddels al ruim 35 jaar keeperstraining waarvan al sinds de start van Voetbalschool Uden deel uitmaakt van het team daar. 

Naast keeperstrainer bij VU is hij ook keeperscoördinator van UDI’19 jeugd onderbouw en keeperstrainer van de senioren selectiekeepers bij Juliana Mill. Een bezige bij is hij dus zeker als het gaat om training geven in Uden en omstreken.

Arnold vindt het belangrijk dat keepers veel en goed traint met alle vormen en opdrachten; zo word je als keeper beter. Geen enkele trainingsvorm is Arnold dus te gek of te veel, al heeft hij minder plezier met het rondjes lopen rondom het veld!

Een training is voor Lukassen geslaagd als de kinderen plezier hebben in het spelletje en als ze iets hebben opgestoken van de training. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat een keeper mentaal sterk is. “Een fout van de keeper weegt vaak zwaarder dan die van een spits. Als een keeper een fout maakt, betekent dat meestal een goal tegen. Om je daar mentaal overheen te zetten is ook een belangrijke vaardigheid en daar probeer ik dan ook veel aandacht aan te geven.”

Op het veld

Het liefste heeft Arnold Lukassen een nat en koud veld. “En het moet windstil zijn!” Het liefste eet Lukassen voor een training geen Hollandse pot. “Bami, spaghetti of nasi: dat heb ik het liefste!” zegt hij. Arnold heeft daarnaast vroeger goede potten gekeept, maar één moment dat hem is bijgebleven heeft hij niet. “Natuurlijk heb ik wel eens een paar penalty’s gestopt, wat prachtige momenten zijn, maar een échte penaltykiller was ik niet.”

Voetbalvoorbeelden

Als je met een echte Ajacied praat is er natuurlijk maar één uitblinker, Johan Cruijff. “Het liefste zou ik met hem wel eens een duel uitvechten, maar helaas”, vertelt Lukassen. Daarnaast vindt hij Edwin van de Sar en Frans Hoek ook twee belangrijke voorbeelden. Van Frans hoek heeft hij veel geleerd als keeperstrainer, en Edwin van de Sar is een van Nederland beste keepers ooit. In de toekomst zou Lukassen nog eens een demotraining willen geven aan keepers die nu senior zijn en nog steeds keeper zijn bij hun club, maar vroeger training hebben gehad bij Voetbalschool Uden.

Volgende week stellen wij jullie voor aan de volgende trainer van Voetbalschool

Uden. Tot dan!

Delen