Voetbalschool Uden

Welke Voetbalschool Uden trainer/trainster maakte er ooit 42 doelpunten in één seizoen? Wie heeft een voetbalverleden bij NEC Nijmegen? Wie wil er ooit nog een duel uitvechten met Lieke Martens? En wie mag je midden in de nacht wakker maken om een paar nieuwe keepershandschoenen te kopen? De trainers van Voetbalschool Uden stellen zich graag aan jou voor!

Deze week leer Jesper Verhoeven kennen; één van de trainers van Voetbalschool Uden.

Achtergrond

Jesper Verhoeven is 21 jaar oud en komt uit Uden. Momenteel voetbalt hij in het tweede elftal van UDI’19, waar hij al voetbalt sinds de start van zijn voetbalhistorie. Hij heeft trainerservaring opgedaan bij UDI’19, FC Den Bosch en natuurlijk bij Voetbalschool Uden, waar hij al bijna acht jaar onderdeel van de trainersstaf is.

Als trainer

Jesper is in aanraking gekomen met Voetbalschool Uden door zijn vader en broer Jorg, die hier ook training geeft. Het liefste geeft hij techniekoefeningen. “Een goede basis en het beheersen van een goede techniek is onmisbaar als je een goede voetballer wil worden,” legt hij uit. Een hekel aan een bepaalde oefening heeft hij niet, maar als er gewonnen kon worden in oefeningen maakt dat oefeningen voor Jesper leuker. Daarnaast kan het de deelnemers extra stimuleren om hun best te doen, wat ook een voordeel is volgens Verhoeven. “Een training is geslaagd als je een speler of speelster ziet groeien en als alles vlekkeloos verloopt,” zegt Verhoeven.

Op het veld

In het tweede van UDI’19 vervult Jesper de positie van controlerende middenvelder of speelt hij op een van de backposities. Daarbij is zijn kwaliteit dat hij een goed loopvermogen heeft en dat hij goede passes kan geven. Het liefste speelt hij een avondwedstrijd. Waarom? “Deze wedstrijden geven de sfeer van een bekerwedstrijd en dat vind ik er mooi aan!”

Verder is Verhoeven niet altijd een lieverdje op het veld, want hij heeft inmiddels beide kleuren kaart gezien tijdens een wedstrijd. En scoren? Dat kan hij ook wel, in beide doelen zelfs. Zijn record in één seizoen staat op negen doelpunten in het goede doel en eentje in zijn eigen goal. Verder eet hij het liefste pasta of een boterham voordat hij naar een wedstrijd of training gaat.

Voetbalvoorbeelden

Een duel uitvechten doet Jesper Verhoeven het liefste met Sergio Ramos. Deze 34-jarige Spaanse vedette speelt momenteel bij Real Madrid waarbij hij de positie van centrale verdediger op zich neemt. Ramos heeft al met én tegen veel grote namen mogen voetballen, zoals Messi, Neymar, Ronaldo, Griezmann en Werner.

Een moment in de voetbalgeschiedenis die Verhoeven altijd bij blijft, is het doelpunt van Robin van Persie in 2006, waar hij speelde voor Arsenal. Van Persie kreeg in de wedstrijd tegen Charlton Atletic net buiten de zestien de bal aangespeeld van af de rechter flank en prikt deze met een mooie volley achter de keeper die denkt dat de bal over het doel gaat. Zelf verkoos Van Persie deze goal ook tot een van zijn vier mooiste goals uit zijn carrière, nét als Jesper dus.

Volgende week stellen wij jullie voor aan de volgende trainer van Voetbalschool Uden. Tot dan!

Delen