Hersteltraining

Wanneer een speler wat langer geblesseerd is geweest (langer dan 2 á 3 weken) of ernstig last heeft van groeipijnen (vooral bij jongeren tussen 11 en 17 jaar), is hij normaal gesproken niet direct in staat om weer met zijn groep of team mee te trainen. Het gekwetste lichaamsdeel is in medische termen niet stabiel. Als de blessure lang heeft geduurd is de spiermassa afgenomen en de kracht en sterkte dus minder. Hersteltraining legt de brug tussen behandeling van de blessure en het verantwoord veilig kunnen meetrainen met je team.

Hersteltraining is maatwerkbegeleiding. Vanuit een zorgvuldige blessure analyse, waarin we indien nodig samenwerken met sportfysiotherapeuten van Fysiopraktijk Caspar van den Broek, maken we een zorgvuldig herstelplan met hersteltrainingen.broek-fysio

Hoe verloopt de hersteltraining?

Allereerst stellen we in overleg met de speler en indien nodig met de sportfysiotherapeut een meting vast waarin we zien op welk niveau de speler zich nu bevindt. Vervolgens stellen we een herstelschema met programma op. Dit schema bestaat uit een aantal maatwerk stappen, waarbij bij elke stap de intensiteit, zwaarte van de oefeningen toenemen. Een speler kan pas aan een nieuwe stap van het herstelschema beginnen zodra hij geen negatieve effecten meer heeft van de hersteltraining uit de vorige stap.

Waaruit bestaat de hersteltraining?

Een hersteltraining bestaat de volgende stappen:

  1. Goede warming-up;
  2. Maatwerk coördinatie oefeningen;
  3. Maatwerk balansoefeningen;
  4. Maatwerk krachtoefeningen;
  5. Maatwerk conditietraining;
  6. Rek- en strekoefeningen;
  7. Zorgvuldige cooling-down;
  8. Evaluatie en analyse naar volgende stap.

Aanmelden voor hersteltraining