DIPLOMA’S

2005 KNVB TC III
2007 Conditie- & Hersteltraining
2007 KNVB TC II
2009 Conditie- & Hersteltraining
2009 Moves & Skills 3-daagse
2011 Moves & Skills 2-daagse
2012 KNVb Technisch Jeugdcoördinator III
2013 Coerver Coaching Youth Diploma
2014 Moves & Skills “Techniektraining voor gevorderden”

ERVARING

2006-2008 Trainer Festilent
2008-2011 Hoofdtrainer VOW
2010 Stage Manchester United
2011 Stage Manchester United
2011-2012 Hoofdtrainer DSV
2012-2015 Hoofd Opleidingen FC Uden
2015-2017 Technisch Coördinator Onderbouw UDI’19
vanaf 2009 Werkzaam bij Voetbalschool Uden

Eric van Gogh voetbalde onder meer bij UDI’19, FC Uden en FC de Rakt. Hij was eerder jeugdtrainer van vele jeugdteams. Eric doorliep bij de KNVB de cursus TC III (2004-2005) en TC II (2006-2007). Tijdens zijn TC II cursus in 2007 ontmoette Eric van Gogh Wiel Coerver en raakte Eric van Gogh zeer geïnteresseerd in de trainingsmethode van Wiel Coerver. Ik heb mij verdiept in deze methode en dit vervolgens toegepast bij het trainen van E en F pupillen. Door veel te trainen heb ik die technieken me snel eigen gemaakt. In juni 2006 is Eric van Gogh geslaagd voor de F-pupillen Module van de KNVB.

eric-316Als trainer was Eric van Gogh van 2006 tot 2008 werkzaam bij het 2e elftal van Festilent uit Zeeland uitkomend in de reserve 1e klasse. In het seizoen 2008-2009 is Eric van Gogh hoofdtrainer van VOW uit Zijtaart geworden waar hij 3 jaar hoofdtrainer is geweest. Afgelopen seizoen was Eric van Gogh hoofdtrainer van voetbalclub DSV uit Sint Anthonis. In juni 2009 heeft Eric van Gogh de 3-daagse cursus Moves & Skills van de René Meulensteen Academy gevolgd.
René Meulensteen is anno 2009 de veld/techniektrainer bij het eerste elftal van Manchester United. René Meulensteen, die in 2001 begon op Old Trafford werd in december 2005 trainer van het reserveteam van Manchester United. Naast zijn werkzaamheden binnen de jeugdopleiding verzorgde hij ook trainings-eenheden met individuele spelers waaronder Christiano Ronaldo, Wayne Rooney en Ryan Giggs maar ook met aanstormende talenten. Vanaf september 2008 is Eric van Gogh gestart met de anderhalfjarige opleiding Conditietraining & Herstel in Papendal waar hij eind 2009 zijn diploma heeft behaald .Eric van Gogh heeft zowel op als buiten het veld zijn kijk op voetbal kunnen verruimen.
Voetbalschool Uden wil de jeugd de kans geven om heel vroeg technisch vaardiger te worden, zodat zij met een dosis zelfvertrouwen en lef de baas worden over de bal en de tegenstander.
Eric van Gogh heeft inmiddels de cursus Conditietraining & Herstel succesvol afgerond. Hieronder heeft u zicht op de inhoud van de cursus Voetbalconditie & Herstel.

1e Module; Loop- en conditietrainer 1:
Op dit niveau wordt de theoretische- en praktische kennis behandeld die ten grondslag ligt aan een goede uitvoering van loop- en conditietraining middels de Running School. Hierbij krijgt men voldoende kennis aangereikt om gerichte conditietraining te geven. Kennisniveau: Inzicht, principes en toepassing Loop en Conditietraining.
Deze module omvat vier onderwerpen.

 • 5 conditionele eigenschappen, praktijk conditietraining.
 • Coördinatietraining voor de jeugd met bal t/m 14 jaar.
 • Functionele oefentraject en hersteltrainingen.
 • Verdieping voetbalcoördinatie in de conditionele eigenschappen en toetsing eigen vaardigheden.

 

2e Module: Loop- en conditietrainer 2:
Dit niveau richt zich specifieker op de invulling van theorie, praktijk en vaardigheden van de loop- en conditietraining. Hier komt o.a. ook testen en meten, conditionele mogelijkheden en snelheidstraining voor voetballers aan de orde.
Het gevorderde niveau omvat vijf onderwerpen. Kennisniveau: Loop en Conditietrainer (hoofdklasse)amateurs. Deze module omvat vier onderwerpen.

 • (Start)Snelheidstraining voetbal zowel topfit alsmede herstel.
 • Voedingsleer en suppletie in health en bij herstel.
 • Loop- en Conditietraining voor de Jeugd van 14/18 jaar.
 • Revalidatietraining en hersteltraining in fitnessruimte.
 • Circuittrainingen, hersteltrainingen en conditietrainingen.

 

3e Module: Loop- en conditietrainer 3:
Hier wordt een stap verder gedaan in specialisatie, de toepassing van het loop- en conditiewerk op hoog niveau. Dit hoge niveau kan zijn de hoofdklasse amateurs of de BVO’s, maar is evengoed bruikbaar voor ambities op andere niveaus.
De verdergaande specialisatie is ondergebracht in eveneens vijf onderwerpen waarbij er o.a. aandacht wordt geschonken aan voorbereiding – periodisering, teambuilding en krachttraining. Kennisniveau: Loop en Conditietrainer Hoofdklasse, Professioneel niveau en ambitieuze trainers.
Deze module omvat vijf onderwerpen.

 • Periodisering en modellen schrijven.
 • Teambuilding & Mentale training, Persoonlijke test karaktereigenschappen.
 • Testen en Meten in de praktijk.
 • Kracht- en fitnesstraining in de vrije ruimte voor voetballers en keepers.
 • Examen – Conditie en Hersteltraining Voetbal.

 

In oktober 2010 is Eric van Gogh tezamen met Wil Janssen en Joris van Heugten op een midweek op stage geweest bij Manchester United. Op uitnodiging van René Meulensteen werden daar alle deuren voor hen geopend. René Meulensteen is veldtrainer van het eerste, onder manager Sir Alex Ferguson. Van René Meulensteen kregen zij een unieke kans om een kijkje te nemen in de jeugdopleiding van één van ’s werelds beste voetbalclubs. Al helemaal bijzonder omdat die jeugdopleiding plaatsvindt achter gesloten deuren. Dit is en was gewoon een unieke kans voor Eric om mijn ambities verder vorm te geven en mezelf verder te ontwikkelen als jeugdtrainer. Zij mochten bij alle jeugdtrainingen zijn van alle leeftijdsgroepen. Daags na de Champions League-wedstrijd tegen Bursaspor hebben we de groepstraining van de hoofdmacht van Manchester United onder ogen mogen zien.

In juni 2011 heeft Eric van Gogh de 2-daagse cursus Moves & Skills van de René Meulensteen Academy gevolgd.resizedimage220165-rooney

Vanaf september 2011 is Eric van Gogh gestart met de KNVB cursus Technisch Jeugdcoördinator III. Hij wilde deze cursus volgen omdat Eric goed gecoördineerde voetbalactiviteiten wil organiseren en kaderleden duidelijk kan informeren over speelwijze, training en coaching. Ook op het vlak van het begeleiden en evalueren van kader t.a.v. training en coaching wilde Eric zich verder doorontwikkelen. Deze cursus is inmiddels afgerond en op maandagavond 30 januari 2012 was de laatste cursusbijeenkomst en ontving Eric zijn diploma.

In november 2011 is Eric van Gogh tezamen met Voetbalschool Uden trainers Erwin Danen (Festilent), Arnold Lukassen (keeperstrainer Juliana Mill) en Tom Jacobs (keeper UDI’19 1 en trainer B1) opnieuw 4 dagen naar Manchester gegaan. Opnieuw heeft René Meulensteen zijn manier van trainen prijsgegeven en verder uitgediept. De team- en individuele trainingen van Manchester United werden ons zeer uitgebreid toegelicht.

Zoals de ontwikkelingen in de voetballerij voortdurend in beweging zijn zal ook ik mij in de toekomst blijven ontwikkelen op voetbaltechnisch en pedagogisch vlak. Zo zal Eric van Gogh op korte termijn een cursus volgen van Sportkanjers, deze stichting streeft ernaar om het opvoedkundig klimaat in de sport te versterken en zullen er daarna nog opleidingen/cursussen volgen.