Voetbalschool Uden

Afgelopen seizoen hebben we van de huidige spelers allemaal een Voetbalrapport gemaakt, waarin we ze beoordeelden op Techniek, Motorische vaardigheden, Tactische keuzes maken, Persoonlijkheid en Voetbalgedrag. De resultaten hiervan hebben we gedeeld met de ouders en spelers. Dit rapport is ook ons uitgangspunt om in de nieuwe module weer aan de slag te gaan met het trainen en verbeteren van elke individuele speler.

Bij het onderdeel Voetbalgedrag kijken we naar de 1:1 en 4:4 partijvormen. Vaak zien we bij onze trainingen de spelers heel snel beter worden in het 1:1 duel. Om dat duel te kunnen domineren, moet er eerst een goede basis aangeleerd worden. Daar traint Voetbalschool Uden specifiek heel veel op.

Als de speler het 1:1 duel domineert, is de volgende stap om die vertaalslag terug te zien in het 4:4 partijspel. Die 4:4 vormen hebben we in onze eerdere opzet niet zo vaak gespeeld. En daar komt verandering in!

Om juist het Voetbalgedrag goed in kaart te krijgen gaan we in onze nieuwe opzet meer partijvormen spelen. Om de 3 weken speelt elke speler 4:4 partijvormen. Op deze manier krijgen we het Voetbalgedrag heel snel in beeld en kunnen we ze coachen in hun handelen binnen deze partijvormen. Onze Toptrainers worden dan Topcoaches!

We zijn er van overtuigd dat de vertaling naar de 6:6 en 8:8 partijvormen bij de eigen club dan ook sneller en beter verloopt.

Delen