Voetbalschool Uden

Voetbalschool Uden is trots om een kijkje te nemen in de indrukwekkende voetbalreis van een van onze voormalige deelnemers, Ivar van Rooij. Ivar heeft op 14-jarige leeftijd al indrukwekkende stappen gezet in zijn voetbalcarrière, en we willen graag zijn verhaal met jullie delen.

Start van Ivar’s carrière

Ivar begon zijn voetbalreis bij Festilent in Zeeland, waar hij op 6-jarige leeftijd zijn eerste voetbalpassen zette. Hij genoot van zijn tijd daar in een team met veel vrienden, maar al snel begon het verlangen naar een hoger niveau te groeien. Rond zijn 10e levensjaar besloot hij de overstap te maken naar Udi ’19.

Eerst speelde hij daar in de JO11-1, en later in de JO13-1. Dit viel samen met de uitdagende periode van de coronapandemie, waarin competities werden stilgelegd. Echter, Ivar en zijn JO13-1 team bleven vastberaden doortrainen. Halverwege het seizoen kreeg Ivar een kans om stage te lopen bij NEC, en na vier stagetrainingen werd hij aangenomen.

Op naar NEC

Hij voltooide het seizoen bij Udi ’19 voordat hij zich bij NEC aansloot, aanvankelijk bij NEC 013. De overgang naar het profniveau was niet zonder uitdagingen en het tempo lag een stuk hoger dan dat hij gewend was, maar Ivar begon al snel zijn draai te vinden. Na het seizoen werd hij gepromoveerd naar NEC 014, waar hij serieus begon te werken aan zijn ontwikkeling. Hij stelde doelen, bestudeerde profvoetballers die op zijn positie speelden (verdedigende middenvelder), met Frenkie de Jong als zijn idool, en begon nieuwe technieken en inzichten in zijn spel te integreren. Dat loont, want Ivar maakt nu deel uit van NEC 016.

Ivar zijn toewijding aan voetbal is ongeëvenaard. Hij bespreekt wedstrijdbeelden met zijn trainer om feedback te krijgen en neemt deze feedback telkens mee. Ook houdt hij een persoonlijk boekje bij om zijn prestaties te analyseren, waardoor hij elke week weer traint met nieuwe inzichten in zijn achterhoofd. Al deze inzet zorgt ervoor dat hij zelfs is uitgenodigd voor de voorselectie van het Nederlands elftal 015.

Blik op de toekomst

Zijn ultieme droom is om in een stadion vol supporters te spelen en uiteindelijk het NEC Eerste Elftal te bereiken. Voor spelers die dezelfde ambities hebben, geeft Ivar een aantal tips. “Je moet falen om iets te kunnen bereiken, en discipline hebben om je dromen waar te maken. Zorg ervoor dat je uit elke training en wedstrijd het maximale uit jezelf haalt!”

Ivar’s ervaring bij Voetbalschool Uden

Ivar koestert warme herinneringen aan zijn tijd bij Voetbalschool Uden, waar hij essentiële vaardigheden leerde, zoals verdedigen, aanvallen, samenwerken en snel handelen met de bal. Daarnaast vindt Ivar dat alle trainers er alles aan doen om jou als individu beter te maken, en heeft hij veel plezier beleefd aan zijn tijd bij Voetbalschool Uden.

Ivar’s verhaal is een inspiratie voor alle jonge voetballers die dromen van een professionele carrière. Voetbalschool Uden feliciteert Ivar met zijn prestaties tot nu toe en wenst hem alle succes in zijn voetbaltoekomst. We zijn er trots op dat we deel hebben mogen uitmaken van zijn reis, en we blijven vol spanning zijn avonturen volgen.

Delen